Är bäddsoffor sköna att sitta och sova i?

Det är många som undrar om bäddsoffor är lika sköna att sitta i som en vanlig soffa eller sova i som en vanlig säng. Det är dessutom kanske de två viktigaste sakerna att fråga sig själv inför ett köp.

Utvecklingen av bäddsoffor har kommit långt sedan 90-talet då många bäddsoffor ofta drog med sig ett dåligt ryckte. Även på den tiden fanns det bättre och sämre bäddsoffor men det var mycket vanligare att de bäddsofforna som fanns då var provisoriska bäddar för max ett par nätter.

Att sitta i en bäddsoffa är normalt sätt lika skönt som att sitta i en vanlig soffa då soffdynan och eventuell fjärding under kan vara identisk på en vanlig soffa som på en bäddsoffa. Hur skön en bäddsoffa är att sitta i kommer i slutändan handla om den specifika modellen och dina subjektiva åsikt.

Hur skön en bäddsoffa är att sova i har dock många fler faktorer att ta hänsyn till. Det är svårt för en bäddsoffa att kunna konkurrera med en rejäl säng (som ofta kostar betydligt mer) och om du är väldigt känslig så fungerar möjligtvis en bäddsoffa i bästa fall som en provisorisk lösning under en kortare tid.

Många bäddsoffor är idag väldigt sköna, ger ett bra bäddmått (stor säng) samtidigt som soffan ger bra med förvaring under t.ex. en divan eller schäslong. Här har du möjligheten att få en väldigt bra kompromiss genom att lägga upp en bäddmadrass ovanpå och få en helhetslösning som är mycket lik enklare sängar.

För vissa kan en bra bäddsoffa fungera som en permanent säng utan problem medan det för andra inte alls fungerar. I slutändan är det en vanesak och din subjektiva åsikt som spelar roll.

Det kan vara värt att nämna att vissa e-butiker erbjuder både gratis frakt och gratis retur. På så sätt har du möjlighet att få bäddsoffan levererad till dörren, montera den och prova hur skön den är och sedan returnera den gratis om du skulle vara missnöjd. Så det behöver inte kosta dig mer än lite tid att prova om bäddsoffan är skön nog för dig.

Kommentarer inaktiverade.