Finns det bäddsoffor för barn?

Man brukar inte vanligtvis göra skillnad på bäddsoffor för vuxna och barn men det finns faktiskt modeller som automatiskt riktar sig mer till barn än till vuxna.

Flera 2-sits-bäddsoffor hos e-butikerna vi länkar till har en mindre bäddyta än vad som behövs för en vuxen person. Även om bäddsofforna inte marknadsförs för barn så är det direkt olämpligt för en vuxen att sova där eftersom de är för korta.

I normala fall behöver man inte särskilja på bäddsoffor för barn eller vuxna utan om du köper en bäddsoffa som är stor nog för en vuxen så kommer den även passa bra för barn att sova i. Huruvida det är lämpligt att låta barn sova i bäddsoffa permanent eller inte låter vi helst var osagt och ber dig vända dig till någon som kan ge ett säkrare svar i frågan.

Barn växer och spenderar mer tid sovande än vad vuxna gör. Det är alltså säkert att en bäddsoffa är lämplig för att barn att sova i under en väldigt lång tid och det kan vara lämpligt att rådfråga en barnläkare eller sängexpert om ni har planer på det.

Det är heller inte ovanligt att barn reagerar mindre på ett sämre underlag eftersom de oftast väger mycket mindre. De är alltså inte alltid i behov av den perfekta madrassen utan sover ändå bra utan att få ont i nacke, rygg eller någon annan kroppsdel. Det är heller inte säkert att barn säger till och förmedlar detta om de känner att faktiskt skulle få ont eller känna sig stela.

Det är alltså ingen fara att låta barn sova kortare perioder i en bäddsoffa, men om ni har planer på att ha det som en permanent sovplats under en längre tid så bör ni rådfråga först.

Kommentarer inaktiverade.