Kan man sova i en bäddsoffa varje natt?

Huruvida man kan sova i en bäddsoffa varje natt och använda den som en permanent sovplats har tyvärr inget enkelt och rakt svar.

Många bäddsoffor är inte gjorda för att vara en ersättare till en vanlig säng men samtidigt ska man kunna sova där under en kortare tid utan att få problem. Det är i alla fall målsättningen med de flesta bäddsoffor.

Det finns däremot en viss variation från bäddsoffa till bäddsoffa där vissa är bättre anpassade för att kunna sova varje natt i än vad andra är. En lite dyrare bäddsoffa ökar ofta komforten något än de allra billigaste varianterna så det kan vara ett bra steg att börja titta på bäddsoffor från 5000 kronor och uppåt (det är vad många sängar kostar ändå).

Ju tyngre du är, ju större risk är det också att motstånden i dynorna inte är tillräckligt stort vilket lätt kan leda till samma problem som om du skulle sova i en allt för mjuk säng. Det är t.ex. inte ovanligt att man läser att kvinnor tycker en bäddsoffa fungerar hur bra som helst att sova i medan mannen tycker det är mer besvärligt.

Det är dock viktigt att markera att modellen på bäddsoffan och hur känslig man är spelar störst roll. I många fall kan en bäddsoffa fungera bra att sova i under flera år men för andra kan det vara problem att sova flera nätter på raken.

Står du inför en situation där du verkligen känner att du vill prova så satsa på en bra bäddsoffa och prova att beställa online där det erbjuds fri frakt hem och fria returer. På så sätt kan du faktiskt prova om detta är något för dig och i värsta fall får du helt enkelt returnera bäddsoffan.

Kommentarer inaktiverade.