Vad ska man tänka på vid köp av bäddsoffa?

Det finns flera faktorer att tänka på vid köp av bäddsoffa och även om en del är detsamma som för en vanlig soffa så finns det flera saker som skiljer sig.

Det kanske viktigaste är att se till så att bäddsoffan får plats. Därför är det viktigt att du mäter ut hur mycket plats bäddsoffan får ta när den är i:

  1. soffläge
  2. sängläge

Bäddsoffor finns i en mängd olika storlekar och modeller så försök ta reda på hur många sittplatser ni önskar i soffan och hur stor plats den får ta. Försök sedan hitta en bäddsoffa som lever upp till dessa mått och önskemål.

Titta sedan på hur bäddsoffan görs om till en säng. I vissa fall fäller man ut en extra bädd underifrån som viks upp framför soffan och bildar en större yta tillsammans med sittdynorna. I andra fall kanske man fäller ryggstödet på bäddsoffan som då utgör den extra tillgängliga liggytan. Det finns även bäddsoffor där man kan vrida divanen så den hamnar längd med sittplatserna.

Beroende på vilken modell ni väljer så kommer ni behöva olika mycket plats. Om man ska fälla ryggstödet så kommer bäddsoffan inte att kunna stå mot en vägg om ni inte tänkt dra ut bäddsoffan varje gång ni ska bädda den. Har ni då dessutom en matta framför kanske det blir en omständigt alternativ.

Det kan också vara bra att fundera över om ni önskar extra förvaring tillsammans med bäddsoffan. Vissa bäddsoffor som har divan och/eller schäslong har ofta gjort dessa till förvaringsboxar där du kan förvara tillbehör. Ta därför god tid på dig att kolla igenom utbudet som erbjuds av butikerna så att du är helt säker på att den modellen du jagar är det bästa för er.

Kommentarer inaktiverade.