Finansiera din bäddsoffa

Även om du väljer att köpa din bäddsoffa online för att få ner priset betyder det inte att alla bäddsoffor är billiga och en klackspark för plånboken. Det är heller inte omöjligt att man vill köpa bäddsoffan just den månaden som man råkar ha en mängd andra utgifter och då kan det vara skönt att veta att det finns finansieringslösningar som gör att du kan skjuta upp betalningen till senare.

Många e-butiker erbjuder färdiga finansieringslösningar med avbetalning genom t.ex. Svea Ekonomi, Klarna eller andra kreditbolag. Dessa är populära alternativ då möbelföretaget inte ligger ute med pengar utan får betalt av kreditbolaget samtidigt som du får en en skuld mot kreditbolaget. Här brukar det finns möjligheter att betala av under flera månader upp till 24 månader. Detta gör att du kan köpa en lite dyrare bäddsoffa och betala av den under ett års tid så slipper du få hela smällen på en gång.

Det finns även räntefria avbetalningar som du kan använda dig av. Dessa brukar vara väldigt lönsamma och här betalar du istället en fast avgift och betalar sedan av bäddsoffan eller vad du nu har köpt över t.ex. 3-6 månader. Eftersom där är en avgift så blir där också en effektiv ränta som relativ till det belopp köpet ligger på.

Andra betalningslösningar

Det finns andra sätt att skramla fram pengar till en bäddsoffa än att använda sig av butikernas egna avbetalningslösningar och deras samarbetspartners. Det är t.o.m. så att ett privatlån eller andra finansalternativ mycket väl kan vara bättre och billigare för dig som låntagare.

Ett privatlån brukar ha lägre ränta än vad dessa företag kan matcha och ska du betala av det under 6-12 månader kan det ändå vara värt att titta på dessa lösningar. Om du vill låna pengar genom privatlån så kan du använda dig av diverse jämförelsesidor som jämför privatlån online för att skaffa dig en uppfattning om vilken ränta de lånen ligger på. På så sätt kan du sedan avgöra om det för dig är mer lönsamt att ansöka om ett sådant.

Kommentarer inaktiverade.