3-sits bäddsoffa

En 3-sits bäddsoffa är normalt något större än 2-sitsare men det behöver inte skilja speciellt mycket mellan dessa. Normalt när man räknar sittplatser i en soffa så avses givetvis platser för normalstora vuxna människor. I en 3-sits bäddsoffa bör alltså 4 eller fler barn få plats vilket kan vara värt att tänka på om ni tänkt köpa en bäddsoffa till ett TV- eller lekrum.

Priserna för 3-sits bäddsoffor varierar givetvis kraftigt och du bör kunna hitta modeller från ca 2500-3000 kronor och uppåt. De billigaste bäddsofforna är kanske inte de bästa men om soffan inte är tänkt att användas som en primär soffa i vardagsrummet så kan det fungera väldigt bra och bli ett prisvärt alternativ med en eller två extra bäddar.

Om du har plats för en 3-sits bäddsoffa är det inte omöjligt att mindre bäddsoffor med divan också skulle kunna få plats. Detta kanske kan vara ett alternativ då det ofta medför flera fördelar som en plats att slänga upp fötterna, fler sittplatser vid kris och ofta extra förvaringsutrymme för bäddsoffor. Det är inte ovanligt att divanen är uppfällbar med en låda inuti för förvaring av t.ex. sängkläder.

Exempel på 3-sits bäddsoffor

Du bör ta en titt på utbudet som finns hos de nätbutiker som säljer bäddsoffor så att du skaffar dig en uppfattning om vad det finns att välja mellan och till vilka priser. Dessa exempel nedanför kommer från just de butiker vi listar.

Livingston – 3-sits

Livingston är en ganska enkel 3-sits bäddsoffa som du enkelt fäller ryggstödet på för att skapa en ganska bred bäddyta. Dessutom finns där bra förvaringsutrymme för t.ex. sängkläder och kuddar vilket i en liten lägenhet är uppskattat.

Måtten på själva soffan är 207×79 cm och bäddmåtten när ryggstödet är fält ligger på 177×110 cm. Bäddsoffan är alltså ganska bred för en person men samtidigt kanske inte det perfekta valet för lite längre personer.

Bäddsoffan Lvingston är dock ganska billig och kostar ca 3500 kronor hos Furniturebox.

Algo – 3-sits

Algo är en fräsch och smidig bäddsoffa för 3 personer som fälls ut till en riktigt stor bäddsoffa för dels längre personer men även med möjlighet för två vuxna (ett par / kompisar) att sova i.

Soffans mått är på 213×92 cm och bäddytan fälls ut framåt underifrån (videon visar tydligt) och skapar ett bäddmått på 193×140 cm. Det är tillräckligt långt för de flesta vuxna och bredden gör det enkelt för ett normalstort par att dela den.

Algo är en prisvärd bäddsoffa med tanke på vad man får och går loss på ca 5000 kronor hos Furniturebox.

Kommentarer inaktiverade.