Bäddsoffa med schäslong

De som önskar en större bäddsoffa tittar kanske på en med schäslong eller divan. Schäslong kommer från franskan och betyder lång stol (chaise longue) och är egentligen precis vad det låter som. Genom att behålla armstödet på soffan men förlänga sittdynan får du en del av bäddsoffan där du kan slänga upp benen på.

Bäddsoffor finns precis som vanliga soffor i mängd olika utföranden och det finns även en del modeller som har en schäslong även om detta är betydligt vanligare på vanliga soffor.

Bäddsoffor med schäslong är oftast större modeller som är tänkt att rymma minst tre personer eller fler och därmed kanske inte lämpliga för mindre utrymmen.

Exempel på bäddsoffor med schäslong

Att leta efter bäddsoffor med en schäslong i vanliga möbelbutiker är ingen lätt uppgift om man även har lite krav på storlek och design. Ta en titt på de e-butiker som vi listar med bäddsoffor i sitt sortiment så du i alla fall vet vad där finns att beställa.

Elegans – vändbar divan/schäslong

elegans bäddsoffa med schäslong

En trevlig 3-sits bäddsoffa med schäslong som är vändbar. Den finns i färgerna ljusgrå, mörkgrå (bild) och sandbeige. Bäddsoffan är 246×138 cm och en bäddyta på 210×135 cm vilket är väldigt bra och lämpar sig väl för t.ex. ett vuxet par.

Under de två vanliga sittplatserna drar man ut och fäller upp en bädd som hamnar i samma höjd som de vanliga sittdynorna och schäslongen. Detta är en väldigt smart lösning som ger en stor bäddyta utan att kräva speciellt stora ansträngningar eller ommöbleringar. Det enda som krävs är att man flyttar undan ett eventuellt soffbord.

Priset ligger på ca 6000 kronor och du hittar bäddsoffan hos e-butikerna. Normalt sätt ingår frakt hem, öppet köp och fria returer.

FIGO U-bäddsoffa med schäslong och divan

Bäddsoffa FIGO U schäslong

FIGO U-bäddsoffa är en stor bäddsoffa där hela familjen får plats att mysa i, precis som en vanligt stor soffa. Bäddsoffan har schäslong och divan med måtten 310×184 cm. Bäddytan är hela 278×142 cm vilket är något av det bästa i sitt slag. Soffan finns i flera olika färger.

FIGO är förmodligen en av de största bäddsofforna som finns tillgänglig för ett rimligt pris. Precis som med många liknande modeller fäller du underifrån de vanliga sittplatserna ut en bädd som tillsammans med divanen och schäslongen i detta fall bildar en gigantisk bäddyta.

Rent teoretiskt skulle du kunna sova 2 vuxna och ett barn i denna soffa tack vare att den har både en lång divan och en schäslong. Bäddsoffan bjuder dessutom på förvaring under både schäslongen och divanen.

Priset för soffan ligger normal på ca 9000 kronor online. Just nu finns den dock till kampanjpris för 7995 kr med fri frakt och fri retur (om ni är missnöjda).

Kommentarer inaktiverade.