Vilka tyger och material finns det att välja på?

Bäddsoffor finns i ganska många olika modeller som sträcker sig allt ifrån ganska små bäddsoffor till betydligt större varianter. Men vilka material finns det egentligen att välja på och vilka olika tyger kan man välja på?

Läder / Skinn

Soffor som använder läder och skinn bygger på organiska material och brukar inte tillhöra det absolut billigaste modellerna. Just skinn är ett ganska trevligt material och tar man hand om det så är det även slitstarkt och lätt att torka av om någon spiller.

Skinn och läder har dock nackdelen att vara ganska halt vilket i vissa fall gör det mindre lämpligt att använda i bäddsoffor.

Konstläder

Ett billigt material som i många fall också kan vara slitstarkt och används i en del billigare modeller. Konstläder har dock samma hala egenskaper som vanligt läder och om du ska bädda direkt på materialet är det inte är säkert att det blir lika skönt eller bra som t.ex. tyg.

Fördelen är ju dock att soffan inte blir hygieniskt påverkad på samma sätt som tyg. Med konstläder (och skinn för den delen) kan du bara torka av soffan för att hålla den ren och fräsch. Med en tygsoffa är det svårare.

Tyger

Tyg är nog det vanligaste och bästa materialet att använda när det kommer till bäddsoffor. Tyg ger en bra känsla att ligga på och gör även att lakan inte glider på samma sätt som det kan göra vid skinn eller konstläder.

Tyg bjuder också på ganska möjligheter att variera utseendet då det finns fler färger och mönster än vid skinn.

Det klassiska med tyger är att det finns ett stort antal färger att välja mellan vilket är väldigt roligt.

Men en tygsoffa går även att få i andra mönster även om det är mer sällsynt med udda klädsel. Däremot har du som köpare möjligheten att klä din egen soffa med nya tyger och detta kan vara riktigt kul.

Ett exempel skulle kunna vara att använda sig av skotskrutigt tyg som används på t.ex. kiltar. Här pratar vi ett ganska unikt utseende som ändå kan se riktigt bra ut.

Funderar du på att svänga ut med roliga tyger som just Skotskrutigt mönster så kan du såklart göra det på andra sätt med och det behöver inte bara vara bäddsoffan eller soffan som har det.

Ett lättare alternativ är att klä in kuddar och komplettera med matchande gardiner. Egentligen är det bara fantasin som stoppar dig här. Skotskrutigt tyg är bara ett exempel på många möjligheter du kan uppnå.

Kommentarer inaktiverade.